IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Forum Rules Fórum szabályzat
2 Pages V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
Turul Audio FHD-1080DVB-T, Full HD média lejátszó TV tunerrel, Internetes eléréssel
Rating 5 V
Netslider
post 2010 Jul. 31, 11:09:33
Post #31

Visszajáró
**

Group: Fórumtag
Member No.: 12.085

És a HD hanggal mi a helyzet?
Go to the top of the page

+Quote Post
Proteusaudio
post 2010 Aug. 02, 08:31:42
Post #32

Újonc
*

From: Győr
Member No.: 19.056

Lejátszó(k):
Turul Audio FHD-1080DVBT, Turul Audio Slim 3.0, WD TV, és még kb 15 fajta. WD TV, Ferguson Ariva HD-110, Ferguson Ariva HD-210, Hyundai, Hauser, meg egy csomó más..

Természetesen az optikai kimeneten egyaránt átmegy a Dolby Digital, és a DTS hang is. Ugyanerre az átvitelre képes HDMI kimeneten keresztül. Az 1.3 HDMI-n keresztül True HD, és DTS HD hangot is képes átjátszani tömörités nélkül az ezzel kompatibilis erősítőknek.

+Quote Post
tomej
post 2010 Aug. 02, 11:33:48
Post #33

Újonc
*

Member No.: 15.715

IDÉZET(Proteusaudio @ 2010 Aug. 02, 09:31:42) *
Természetesen az optikai kimeneten egyaránt átmegy a Dolby Digital, és a DTS hang is. Ugyanerre az átvitelre képes HDMI kimeneten keresztül. Az 1.3 HDMI-n keresztül True HD, és DTS HD hangot is képes átjátszani tömörités nélkül az ezzel kompatibilis erősítőknek.

Üdv.

A HD hangformátum .mkv-ből is, ill. fájlból is átmegy, vagy csak BD rip-ből?

+Quote Post
Proteusaudio
post 2010 Aug. 02, 12:11:11
Post #34

Újonc
*

Lejátszó(k):
Turul Audio FHD-1080DVBT, Turul Audio Slim 3.0, WD TV, és még kb 15 fajta. WD TV, Ferguson Ariva HD-110, Ferguson Ariva HD-210, Hyundai, Hauser, meg egy csomó más..

Azt sajnos jelenleg nem tudom kipróbálni, mert nincs jelenleg True HD-s erősítőm. Most adtam el az Onkyo TX-SR805-ösömet.
Elvileg tudni kell neki, mert minden licence-t kértünk. Nem akartunk ilyen apróságokon elbukni, mint sokan. 1-1 dollárokról van szó csupán. Ezen ne múljon.

+Quote Post
Proteusaudio
post 2010 Aug. 02, 13:11:51
Post #35

Újonc
*

Lejátszó(k):

Azt nézegettem épp, hogy a többi lejátszó ilyen tudásszinttel azért majdnem a duplájába kerül. Nem semmi. Azt is észrevettem, hogy azoknál a lejátszóknál van sok bejegyzés, ahol nem tiszta a készülék működése, nincs háttér, vagy sok vele a baj, és sokat kell "hackelni"

+Quote Post
Netslider
post 2010 Aug. 05, 22:18:08
Post #36

Visszajáró
**

Member No.: 12.085

"Azt nézegettem épp, hogy a többi lejátszó ilyen tudásszinttel azért majdnem a duplájába kerül. Nem semmi."

Aztakutyafáját, akkor nem volt hiábavaló az a semmiségnyi idő, költség és energia, hogy 1 hónapot Kínában töltöttetek, gyártókkal tárgyaltatok, megrendeltétek, magyar nyelvű felületet fordítottatok, meg még ki tudja mit nem tettetek eme remekség idehozásáért.
Erre így ennyi esemény után rádöbbenni ez a komoly dolog smile.gif Mi lett volna ha az ellenkezője derül ki, bele sem merek gondolni...

+Quote Post
Apacer
post 2010 Aug. 06, 08:11:21
Post #37

Játékos Szakértő
Group Icon

Group: Moderátorok
From: Üröm/Budapest
Member No.: 3.195

Lejátszó(k):
Cyberhome 635-NAv3_beta;
Hyundai MBox R3150S;
HTPC-Gbpvr-1.2.13
dvszerviz.uw.hu
apacer.mpeg4-players.info
apacer@mpeg4-players.info
apacer.uw.hu
apacer@uw.hu

IDÉZET(Proteusaudio @ 2010 Aug. 02, 14:11:51) *
Azt nézegettem épp, hogy a többi lejátszó ilyen tudásszinttel azért majdnem a duplájába kerül. Nem semmi. Azt is észrevettem, hogy azoknál a lejátszóknál van sok bejegyzés, ahol nem tiszta a készülék működése, nincs háttér, vagy sok vele a baj, és sokat kell "hackelni"

offtopic.gif
Hát azért....
A Hyundai "zászlóshajója" R3150S is beszerezhető ennyiért!!
(Magyar végfelhasználói ár!! 54 353)
Az R600-as meg olcsóbb!!
A tudásszintjük meg csak emelkedik.

--------------------
... én tudatlan vagyok, és csak kérdezek!!

+Quote Post
Proteusaudio
post 2010 Aug. 06, 08:31:02
Post #38

Újonc
*

Lejátszó(k):

IDÉZET(Netslider @ 2010 Aug. 05, 23:18:08) *
"Azt nézegettem épp, hogy a többi lejátszó ilyen tudásszinttel azért majdnem a duplájába kerül. Nem semmi."

Aztakutyafáját, akkor nem volt hiábavaló az a semmiségnyi idő, költség és energia, hogy 1 hónapot Kínában töltöttetek, gyártókkal tárgyaltatok, megrendeltétek, magyar nyelvű felületet fordítottatok, meg még ki tudja mit nem tettetek eme remekség idehozásáért.
Erre így ennyi esemény után rádöbbenni ez a komoly dolog smile.gif Mi lett volna ha az ellenkezője derül ki, bele sem merek gondolni...

Hát igen...........
Sajnos nem csak pozitív mérleg, mert még így is rengeteg rossz minőségű készüléket árulnak kint. A Kínaiak eladnák az anyjukat is. Mindenre azt állítják, hogy tökéletes, és persze kiderül, hogy közel sem az. Ezt bizonyítja a polcon heverő további 16 féle lejátszó, amit valamiért nem helyeztünk mi forgalomba. (Mások viszont részben igen)
A baj, hogy jelenleg csak erre a kettő lejátszóra merném jelenleg azt mondani, hogy nyugodtan megvehető. A Slim MKV 3.0 modellt csak az EMAN tesztje után fogjuk nagyobb mennyiségben behozni, ha egy külső szem is azt mondja rá, hogy van helye a magyar piacon egy ilyen lejátszónak. Még a magyar firmware most készül csak, még van egy-két kisebb munka így is velük.
Visszatérve a sok hozzászólásokhoz: 20eFt-ért ne akarjunk már olyan lejátszót, ami mindent játszik. Majdnem tökéletes ilyen szempontból a WD TV, de az sem tökéletes. Ami ennél drágább, annak azért többet kell nyújtani. Ár/értékben nehezen verhető, mi nem is tudjuk. Ezért van drágábban jobb modellünk. Nem 20, hanem 30eFt-tól. Ez egy ilyen világ......
Sok esetben látom, hogy az emberek ingyen akarnak mindent játszatni a készülékekkel, és amikor találnak kint egy modellt 30eFt-ért ami látszólag mindent tud, akkor arra izgulnak. Amiben nincs semmi baj, csak a tájékoztatás nem egyértelmű. A szállítási költség súlytól függően 6-10eFt. Erre jön az ÁFA, és a Vám, ami kb a készülék 1,5 szerese. Igy kiderül, hogy a behozott 30eFt-os készülék idehaza már 54000Ft-ba van, és még nincs semmi háttér. Sem garancia, sem magyar nyelvű használati. Ha szerencsés az emberünk, akkor talán a vámot megspórolja 1 termék behozatalánál, a másodiknál már biztosan nem. Abban az esetben 45eFt-ért már hozzá is jutott a modellhez.
Tudni kell, hogy kint sincsenek csodák. Nem a készülékek drágák, hanem a szállítás, és a Vám+Áfa. Ami túl olcsó, az gyanús. Nagy árrések már nincsenek. Ezt számolva sohasem jön vissza egy Kinai út költsége. Ezzel csak a vevő jár jól, mert nem rajta kísérletezgetünk, hanem egy működőképes terméket kap reális áron. Ez nem panaszkodás, hanem tény. Mi tényleg korrekt módon állunk az ügyfeleinkhez, és ebből nem akarunk engedni.

Ez egy picit hosszúra sikeredett. Talán mert rossz idő van, és most pesszimistább az ember...

+Quote Post
HiDeFerco
post 2010 Aug. 06, 12:45:40
Post #39

Visszajáró
**

Member No.: 16.963

Lejátszó(k):
Xtreamer
Daewoo HDD/DVD

nagyon szép, hogy költségeket nem kímélve csak a vevők kedvéért kimentetek kínába és az is szép, hogy forgalmazók dícsérik egymást:)
kár, hogy ebben a topicban már több a marketing meg az önfényezés mint a valós tartalom... meg, hogy 54ezerért nem drága? dupla áron a többi? legalább ne írnád le... Meg az a rizsa, hogy arról írnak többet a fórumon ami nem működik? Elárulom neked, arról írnak többet ami népszerű és ezért érdekli az embereket, amiben sok lehetőség van és aminek rendszeresen frissítik a firm-jét.
bocs, nem személyeskedésnek szánom, csak szerintem ez a stílus nem fog neked vevőket hozni:(

+Quote Post
Apacer
post 2010 Aug. 06, 13:51:47
Post #40

Játékos Szakértő
Group Icon

Lejátszó(k):
Cyberhome 635-NAv3_beta;
Hyundai MBox R3150S;
HTPC-Gbpvr-1.2.13
dvszerviz.uw.hu
apacer.uw.hu
apacer@uw.hu

offtopic.gif
Én nem vagyok forgalmazó, csak közbenjártam, hogy hozzanak be árut, mert szükség van rá!
(jól be is égtem vele!)

Mivel ezek szerint félreérthető volt a hsz-m, töröltem, hogy ne birizgáljon senkit! ph34r.gif

--------------------

+Quote Post
Vödi
post 2010 Aug. 06, 13:55:43
Post #41

Játékos Szakértő

From: Budapest
Member No.: 5.205

Lejátszó(k):
Yamada DVX-6700 (HEJDSP 4.3a Ice Age Edition), Yamada DVD-6800X (NA V1B), WD TV Live with MyBook2 1TB, X-treamer

Nekem még az tetszik, hogy minden ilyen újgenerációs HD player árus a WD lejátszóival jön elő. Gondolom megvan a miértje, mert jelenleg ebben az árszegmensben 25-30ezer Ft, az a legmegbízhatóbb és legjobban bővíthető. És ilyenkor ezt is kell fikázni, de ez csak azért jó, mert reklám a WD-nek biggrin.gif És még többen azt veszik ;-)

Szóval megy ebben a topicban is a rizsa, hasonlóképpen, mint az AC mini topicjában volt, de ott is ígéretek lyukadtak ki lufi módra és csak telik az idő és eljár a masina felett a lila felhő, aztán marad a nyers igazság :-)

This post has been edited by Vödi: 2010 Aug. 06, 13:59:11

--------------------
ne fesd az ördögöt a falra hányt borsó

http://wdtvlive.wikidot.com wikidot WD TV Live tudásbázis

+Quote Post
Proteusaudio
post 2010 Aug. 08, 19:48:24
Post #42

Újonc
*

Lejátszó(k):

"kár, hogy ebben a topicban már több a marketing meg az önfényezés mint a valós tartalom... meg, hogy 54ezerért nem drága? dupla áron a többi? legalább ne írnád le... Meg az a rizsa, hogy arról írnak többet a fórumon ami nem működik? Elárulom neked, arról írnak többet ami népszerű és ezért érdekli az embereket, amiben sok lehetőség van és aminek rendszeresen frissítik a firm-jét.
bocs, nem személyeskedésnek szánom, csak szerintem ez a stílus nem fog neked vevőket hozni:( "

Megjegyzés:
A bemutató csak tényeket közölt. Kértétek, hogy legyen egy független teszt. Most készül. EMAN elkészül vele a héten. Remélem neki hisztek majd. Semmi nem tökéletes. A fél ár a Dvico készülékeinek árát figyelembe véve fél ár. Nem találtam ilyen áron még egy lejátszót hasonló tudásszinttel. Amennyiben a fórumokat végigolvasod, akkor rájössz, hogy az emberek tényleg azokhoz a lejátszókhoz írnak sok hozzászólást, amit "kis pénzért" vásároltak, és szeretnék, hogy több mindent játsszon le nekik, mint amire gyárilag képes. Nincs ezzel semmi baj, találékony ember a magyar. A firmware frissítés valóban fontos, és nem baj, ha mi magyarok is fejlesztik, tesztelik. Szerintem az őszinteség sosem taszított el még vevőt. Akit eltaszít, az meg úgysem számít... Hazugságokra nem lehet építeni.

A WD TV-t pedig dicsértem. Nekem is van egy. Összevetésnek vettem egyet. Nagyon jó kis készülék, de megvannak a leírt hátrányai. Saját tapasztalati tények, nem fikázás. Annyiért tényleg nincs ellenfele népszerűségben, bár a ConCorde FHD-1100S ár érték arányban nem rossz, de a WD-nek nagyobb a Supportja, és a neve.

Remélem senkit nem sértettem meg egyetlen szavammal sem, de ilyen ugye nem lehetséges.................

+Quote Post
Proteusaudio
post 2010 Aug. 09, 08:06:11
Post #43

Újonc
*

Lejátszó(k):

IDÉZET(Apacer @ 2010 Aug. 06, 09:11:21) *
offtopic.gif
Hát azért....
A Hyundai "zászlóshajója" R3150S is beszerezhető ennyiért!!
(Magyar végfelhasználói ár!! 54 353)
Az R600-as meg olcsóbb!!
A tudásszintjük meg csak emelkedik.

"A Hyundai "zászlóshajója" R3150S is beszerezhető ennyiért!!" Ha jól tudom csak a Pixmania árulja ennyiért, és azt nemrég fikáztátok le a fórumban. A mérvadó az Extreme Digital lenne ott 60eFt, csak külső S-ATA csatlakozó van rajta, igaz 2db, de bele nem tehető, így kívül díszeleg a HDD. Az nem szép, és nincs webes tartalom benne. Nagyon szép készülék, biztos jó, de mi figyelembe vettük ezt is. A kijelző megléte ami tetszik a Hyundai készülékeken. Nekem is van 2db Hyundai készülékem. V10, és V11. Azokat nem árulják itthon. Továbbá a Novatron IAMM készülékeit is hasonlítottuk. Kinézetre azok a legszebbek talán. Én inkább hozzájuk hasonlítanám...
Mi az R600-as készüléket vettük alapul. Az a készülék áll hozzá a legközelebb, de ott sincs internetes elérés, továbbá egyik készülékhez sem jár Wifi USB adapter, csak külön megvásárolható kb 6eFt-ért.
Ez nem marketing szöveg, senki ne vegye tolakodásnak, csak megvizsgáltuk a piacot, mielőtt behoztunk volna bármit is.

+Quote Post
Apacer
post 2010 Aug. 09, 11:01:05
Post #44

Játékos Szakértő
Group Icon

Lejátszó(k):
Cyberhome 635-NAv3_beta;
Hyundai MBox R3150S;
HTPC-Gbpvr-1.2.13
dvszerviz.uw.hu
apacer.uw.hu
apacer@uw.hu

IDÉZET(Proteusaudio @ 2010 Aug. 09, 09:06:11) *
"A Hyundai "zászlóshajója" R3150S is beszerezhető ennyiért!!" Ha jól tudom csak a Pixmania árulja ennyiért, és azt nemrég fikáztátok le a fórumban. A mérvadó az Extreme Digital lenne ott 60eFt, csak külső S-ATA csatlakozó van rajta, igaz 2db, de bele nem tehető, így kívül díszeleg a HDD. Az nem szép, és nincs webes tartalom benne. Nagyon szép készülék, biztos jó, de mi figyelembe vettük ezt is. A kijelző megléte ami tetszik a Hyundai készülékeken. Nekem is van 2db Hyundai készülékem. V10, és V11. Azokat nem árulják itthon. Továbbá a Novatron IAMM készülékeit is hasonlítottuk. Kinézetre azok a legszebbek talán. Én inkább hozzájuk hasonlítanám...
Mi az R600-as készüléket vettük alapul. Az a készülék áll hozzá a legközelebb, de ott sincs internetes elérés, továbbá egyik készülékhez sem jár Wifi USB adapter, csak külön megvásárolható kb 6eFt-ért.
Ez nem marketing szöveg, senki ne vegye tolakodásnak, csak megvizsgáltuk a piacot, mielőtt behoztunk volna bármit is.

offtopic.gif
Én sem kötözködöm, ezek tények:
1. az ár "alatt" lévő link 1 magyar forgalmazóé, ahol személyesen is átveheted!
2. nem tudom hol látsz rajta külső SATA csatit? 2db vinyó belülre pakolható, az 1ik a hátlapon 1 mozdulattal kivehető!
3. torrent és az iRádió már működőképes, (igaz a youtube és a picasa még nem!)
4. valóban vannak még szoftveres problémák, de még csak most vették át a céget az Elliontól és azóta rohamléptekben fejlődött az FW!
5. nagyon szép és jó a WIFI (ráadásul nem mind1 a router működési rendszere sem!), de 1080p zökkenőmentes lejátszásához általában kevés!
Azért mint opció lehetséges és tényleg csak külön vásárolható.

Ezzel én lezártnak érzem a "szócsatát", inkább örülök,
hogy egyre több forgalmazó nemcsak behozza a készülékeket, hanem bábáskodik is fölötte!! respect.gif

--------------------

+Quote Post
Eman
post 2010 Aug. 09, 11:38:13
Post #45

DVD, Blu-Ray & TV-teszter, cikkíró (Videopraktika)
Group Icon

From: (M)óvár
Member No.: 4.206

Lejátszó(k):
DVD-V/A:OPPO OPDV971H(0720-Andy-Eman v4-1)DVI-720p,DivX-Xvidw.sub,SACD:Cyberhome CH-DVD635S(NewAge v3b)komp-576,HD (mkv,BD-iso):TurulAudio FHD-1080DVBT, TV-tesztekhez-BD-V:Panasonic DMP-BD30EG (v2.4)HDMI-1080i/1080p-24p,egyébHD:Acer Aspire 5920G laptop DxVA-VGA/HDMI1080p,Philips DVP3360-HDMI1080p

IDÉZET(Apacer @ 2010 Aug. 09, 12:01:05) *
offtopic.gif
Én sem kötözködöm, ezek tények:
...

Ezzel én lezártnak érzem a "szócsatát", inkább örülök,
hogy egyre több forgalmazó nemcsak behozza a készülékeket, hanem bábáskodik is fölötte!! respect.gif

A Hyundai vs TurulAudio témához annyit, hogy Apacer és Proteusaudio is említette a Hyundai-t, mint hasonló tudású, kb. hasonló árú készüléket.
Megpróbálok összehozni egy összehasonlítást, talán tudok majd szerezni egy R3150-est is valahonnan némi tesztelésre.

Sem egyiket, sem másikat nem akarom se lehúzni, se dicsérni, pusztán annyit, hogy reálisan értékelhető legyen ez a két piacon kapható médialejátszó.

Eman

--------------------
mail: tvteszt@t-online.hu
MSN: emanm4p@hotmail.com
online cikkek: régebbiek - HifiPiac.hu, újabbak - Projektor.hu (by Videopraktika), Sat.hu (rövidesen)
aktuális tesztek: 50" képátlójú plazmák összehasonlító nagytesztje - Panasonic TX-P50G20E - LG 50PK950 - Samsung PS50C7700 (2010. augusztus)
teszt (folyamatban - 2010/07-08): DVB-T (MindigTV) vétele rossz vételi viszonyok között (Televés DAT HD antenna + erősítő, Televés DAT 75, Ikusi FlasHD, Ikusi Mini FlasHD, Triax Digi14, erősítős szobaantenna, lepkeantenna erősítővel)
(tuner: Samsung LE-37B650 beépített MPEG4 tunere)
+külső Set-Top-Boxok "jelszint-érzékenység" összehasonlító tesztje (Strong SRT8110, Synaps THD 3000, Quadro, Telefunken - a fenti antennákkal)
+Turul Audio FHD-1080DVBT - HD Médialejátszó teszt
várható: TurulAudio "mini" HD-médialejátszó tesztje

+Quote Post
Proteusaudio
post 2010 Aug. 09, 11:59:27
Post #46

Újonc
*

Lejátszó(k):

Bocsánat, nem láttam, hogy belső merevlemezes. Nem is kötözködés-képen volt. A barátságos kérdésem a következő lenne. A hitelesség kedvért, hanem lesz elég az EMAN tesztje, és Apacher hajlandó lenne egy tesztre, akkor felajánlok neki egyet, hogy saját szemmel vizsgálódva derítse ki a készülék hibáit, illetve előnyeit. Esetleges fejlesztési ötleteket is szívesen várjuk, mivel a gyár benne van a "játékos" fejlesztésében.

+Quote Post
Apacer
post 2010 Aug. 09, 12:45:26
Post #47

Játékos Szakértő
Group Icon

Lejátszó(k):
Cyberhome 635-NAv3_beta;
Hyundai MBox R3150S;
HTPC-Gbpvr-1.2.13
dvszerviz.uw.hu
apacer.uw.hu
apacer@uw.hu

IDÉZET(Proteusaudio @ 2010 Aug. 09, 12:59:27) *
Bocsánat, nem láttam, hogy belső merevlemezes. Nem is kötözködés-képen volt. A barátságos kérdésem a következő lenne. A hitelesség kedvért, hanem lesz elég az EMAN tesztje, és Apacher hajlandó lenne egy tesztre, akkor felajánlok neki egyet, hogy saját szemmel vizsgálódva derítse ki a készülék hibáit, illetve előnyeit. Esetleges fejlesztési ötleteket is szívesen várjuk, mivel a gyár benne van a "játékos" fejlesztésében.

Természetesen nem zárkózom el semmi elöl!
(Ha v'mikor jön EMAN -mert tervbe van véve- el is tudná hozni.)

--------------------

+Quote Post
Proteusaudio
post 2010 Aug. 09, 12:50:14
Post #48

Újonc
*

Lejátszó(k):

Szerdán elvileg visszahozza, és viszi a kis tesóját. Beszéld meg vele, hogy érdemes-e neked is tesztelni. Rajtam nem múlik. Még azt várd meg, míg megkapom az új beállitásokat, vagy firmware-t, mert sikerült valahogyan letiltani benne a Youtube-ot. Youku megy. Szerintem a jövő hétre megoldódik ez a probléma is. Folyamatosan e-mailelüznk a gyártóval, hogy minden tökéletes legyen. Egy bug-ot talált rajta az EMAN idáig.

+Quote Post
Apacer
post 2010 Aug. 09, 14:14:16
Post #49

Játékos Szakértő
Group Icon

Lejátszó(k):
Cyberhome 635-NAv3_beta;
Hyundai MBox R3150S;
HTPC-Gbpvr-1.2.13
dvszerviz.uw.hu
apacer.uw.hu
apacer@uw.hu

IDÉZET(Proteusaudio @ 2010 Aug. 09, 13:50:14) *
Szerdán elvileg visszahozza, és viszi a kis tesóját. Beszéld meg vele, hogy érdemes-e neked is tesztelni. Rajtam nem múlik. Még azt várd meg, míg megkapom az új beállitásokat, vagy firmware-t, mert sikerült valahogyan letiltani benne a Youtube-ot. Youku megy. Szerintem a jövő hétre megoldódik ez a probléma is. Folyamatosan e-mailelüznk a gyártóval, hogy minden tökéletes legyen. Egy bug-ot talált rajta az EMAN idáig.

OK!

--------------------

+Quote Post
Eman
post 2010 Aug. 10, 20:04:00
Post #50

Group Icon

Lejátszó(k):
DVD-V/A:OPPO OPDV971H(0720-Andy-Eman v4-1)DVI-720p,DivX-Xvidw.sub,SACD:Cyberhome CH-DVD635S(NewAge v3b)komp-576,HD (mkv,BD-iso):TurulAudio FHD-1080DVBT, TV-tesztekhez-BD-V:Panasonic DMP-BD30EG (v2.4)HDMI-1080i/1080p-24p,egyébHD:Acer Aspire 5920G laptop DxVA-VGA/HDMI1080p,Philips DVP3360-HDMI1080p

A tesztcikk a héten biztosan nem lesz kész.
Bár a tesztek nagy részét elvégeztem (torrent még hátravan), a cikk megírásához lesz szükség némi időre.
A héten csütörtöktől nincsen semmi szabadidőm, így húzódik.
Konkrét dátumot nem írok, nehogy valaki szavamon fogjon.

Eman

--------------------
online cikkek: régebbiek - HifiPiac.hu, újabbak - Projektor.hu (by Videopraktika), Sat.hu (rövidesen)
aktuális tesztek: 50" képátlójú plazmák összehasonlító nagytesztje - Panasonic TX-P50G20E - LG 50PK950 - Samsung PS50C7700 (2010. augusztus)
teszt (folyamatban - 2010/07-08): DVB-T (MindigTV) vétele rossz vételi viszonyok között (Televés DAT HD antenna + erősítő, Televés DAT 75, Ikusi FlasHD, Ikusi Mini FlasHD, Triax Digi14, erősítős szobaantenna, lepkeantenna erősítővel)
+külső Set-Top-Boxok "jelszint-érzékenység" összehasonlító tesztje (Strong SRT8110, Synaps THD 3000, Quadro, Telefunken - a fenti antennákkal)

+Quote Post
Proteusaudio
post 2010 Aug. 11, 16:02:00
Post #51

Újonc
*

Lejátszó(k):

Jelent meg a készülékhez új Firmware. Azt még nem tudom, hogy mit változtattak rajta. Látszólag semmit. Biztos a háttérben valami apróságot.
Letölthető:
http://www.proteusaudio.hu/install.img

+Quote Post
Apacer
post 2010 Aug. 12, 09:16:32
Post #52

Játékos Szakértő
Group Icon

Lejátszó(k):
Cyberhome 635-NAv3_beta;
Hyundai MBox R3150S;
HTPC-Gbpvr-1.2.13
dvszerviz.uw.hu
apacer.uw.hu
apacer@uw.hu

IDÉZET(Proteusaudio @ 2010 Aug. 11, 17:02:00) *
Jelent meg a készülékhez új Firmware. Azt még nem tudom, hogy mit változtattak rajta. Látszólag semmit. Biztos a háttérben valami apróságot.
Letölthető:
http://www.proteusaudio.hu/install.img

Így soha ne tegyetek ki FW fájlt!
Csomagoljátok, ZIP v. RAR!
Igaz, hogy a lejátszók általában ellenőrzik a fájl hosszt, de az ördög nem alszik!
Így már a kicsomagoláskor kiderül, hogy sérült-e a fájl!

--------------------

+Quote Post
Proteusaudio
post 2010 Aug. 12, 10:08:41
Post #53

Újonc
*

Lejátszó(k):

Már arra is van megoldás, ha valamiért sérült fájl miatt nem indulna el a készülék. Újra lehet indítani. Még egy teljesen más firmware-rel is működik a készülék, igaz másik távirányítóval.
Itt található tömörítve az új firmware:
http://www.proteusaudio.hu/FHD1080.rar

+Quote Post
Apacer
post 2010 Aug. 12, 11:20:05
Post #54

Játékos Szakértő
Group Icon

Lejátszó(k):
Cyberhome 635-NAv3_beta;
Hyundai MBox R3150S;
HTPC-Gbpvr-1.2.13
dvszerviz.uw.hu
apacer.uw.hu
apacer@uw.hu

IDÉZET(Proteusaudio @ 2010 Aug. 12, 11:08:41) *
Már arra is van megoldás, ha valamiért sérült fájl miatt nem indulna el a készülék. Újra lehet indítani. Még egy teljesen más firmware-rel is működik a készülék, igaz másik távirányítóval.
Itt található tömörítve az új firmware:
http://www.proteusaudio.hu/FHD1080.rar

Persze, mindenre van és lehet megoldás!
De induljunk ki az 1szerű "mezei felhasználó" szemszögéből....!
Ő nem akar problémát, amit meg kell oldani!

--------------------

+Quote Post
Proteusaudio
post 2010 Aug. 12, 11:57:45
Post #55

Újonc
*

Lejátszó(k):

IDÉZET(Apacer @ 2010 Aug. 12, 12:20:05) *
Persze, mindenre van és lehet megoldás!
De induljunk ki az 1szerű "mezei felhasználó" szemszögéből....!
Ő nem akar problémát, amit meg kell oldani!

Ezt csak azért említettem meg, hogy a vásárlók tudják.
Nem egy készülékről olvasni a fórumon, amely valamiért megállt, és nem tudni hogyan lehet újraindítani, mivel nem jut el a menüben a frissítés opcióig.
Ezt az info-t, mint forgalmazó osztom meg mindenkivel, akinek szüksége van rá. Nem kell "rájönnie" senkinek magától. Azért vagyunk.
Az általad felhozott változtatás indoklását elfogadtam, javítottam is.

+Quote Post
Proteusaudio
post 2010 Aug. 13, 09:32:44
Post #56

Újonc
*

Lejátszó(k):

Megtaláltam az új FW miértjét. Jeleztük a gyártónak, hogy valahogy sikerült letiltani a Youtube videonézést. Ezt javították ki. Most ismét nézhető a Youtube.

+Quote Post
Pajzs
post 2010 Aug. 15, 01:29:46
Post #57

Member No.: 17.876

Nagyon megtévesztő a névben szereplő "audio"!!!
Mintha valami CD lejátszóról lenne szó, holott túlnyomóan videózásra keresünk ilyen vasakat!
Még a Turul Video is jobb lenne, ha már...
Vagy Turul HDVideo, vagy hasonló, "beszédesebb" (HD-sabb) név. :-)

+Quote Post
Proteusaudio
post 2010 Aug. 16, 09:04:47
Post #58

Újonc
*

Lejátszó(k):

IDÉZET(Pajzs @ 2010 Aug. 15, 02:29:46) *
Nagyon megtévesztő a névben szereplő "audio"!!!
Mintha valami CD lejátszóról lenne szó, holott túlnyomóan videózásra keresünk ilyen vasakat!
Még a Turul Video is jobb lenne, ha már...
Vagy Turul HDVideo, vagy hasonló, "beszédesebb" (HD-sabb) név. :-)

Igazad van, de ezt a márkanevet nem csak erre a termékre szántuk. Többek közt hangfalakon is szerepelni fog. Levédett márkanévként van bejegyezve, és használhatjuk az összes termékünkön. Ez olyan fantázianév mint pl: a Hyundai, Ferguson, Bluephanter, stb.... (A lényeg, hogy ne a gyár nevét irjuk rá, mert az nem mindig jó ötlet.) Nagy nevek is gyártatják kint a termékeiket, és rászitázzák a logójukat, komolyabbak pedig saját szoftvert adnak hozzá. Ilyen a WD TV, aki a Mesasy A8HD lejátszóját gyártatta le. http://www.measy.com.cn/product/showproduct11_en.htm Elvileg behozhatnánk ezt is, de ki venné meg egy más néven?
Ezért próbáltunk a típusszámba belevinni valami felismerhetőt. Igy lett FHD-1080DVBT (Full HD, beépített DVB-T tunerrel.) A kistesó pedig Slim, mivel vékony, és MKV mivel játssza a matroska fájlokat is, és 3.0, mivel rendelhető 3.0 szabványú USB aljzattal.

This post has been edited by Proteusaudio: 2010 Aug. 16, 11:00:59

+Quote Post
Eman
post 2010 Aug. 19, 19:08:42
Post #59

Group Icon

Lejátszó(k):

Elkészült a lejátszó adatlapja.

A termék weblapja a gyártónál nem található meg, a forgalmazó pedig nem teszi publikussá a gyártó weboldalát.

--------------------

+Quote Post
Pajzs
post 2010 Aug. 22, 00:34:31
Post #60

Member No.: 17.876

IDÉZET(Proteusaudio @ 2010 Aug. 16, 10:04:47) *
Igazad van, de ezt a márkanevet nem csak erre a termékre szántuk. Többek közt hangfalakon is szerepelni fog. Levédett márkanévként van bejegyezve, és használhatjuk az összes termékünkön. Ez olyan fantázianév mint pl: a Hyundai, Ferguson, Bluephanter, stb.... (A lényeg, hogy ne a gyár nevét irjuk rá, mert az nem mindig jó ötlet.) Nagy nevek is gyártatják kint a termékeiket, és rászitázzák a logójukat, komolyabbak pedig saját szoftvert adnak hozzá. Ilyen a WD TV, aki a Mesasy A8HD lejátszóját gyártatta le. http://www.measy.com.cn/product/showproduct11_en.htm Elvileg behozhatnánk ezt is, de ki venné meg egy más néven?
Ezért próbáltunk a típusszámba belevinni valami felismerhetőt. Igy lett FHD-1080DVBT (Full HD, beépített DVB-T tunerrel.) A kistesó pedig Slim, mivel vékony, és MKV mivel játssza a matroska fájlokat is, és 3.0, mivel rendelhető 3.0 szabványú USB aljzattal.

Oké, köszi!

+Quote Post

2 Pages V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

RSS Lo-Fi Version Time is now: 2010 Sep. 03., 12:27:42