Xtreamer Media Player & Streamer, Realtek 128X chip, Wifi, ethernet |
![]() ![]() |
Xtreamer Media Player & Streamer, Realtek 128X chip, Wifi, ethernet |
2010 Sep. 07, 20:17:43
|
|
![]() Törzsvendég ![]() ![]() ![]() Group: Fórumtag Posts: 102 Joined: 2007 Dec. 06. Member No.: 12.816 |
Tök igaz, túlparáztam a dolgot. :]] foxyr-nak is köszönet a hasznos észrevételért (szintén nézegettem ezeket a kártya-sata fordítókat), de szerencsére be tudtam újítani pár kis 4gigás SSD-t szinte ingyen, azt bele is ültettem - már fel is ment rá a jukebox, live!, stb. tau_ba, azt hogy érted, h. "2.5-es kulso vinyot kene betenni fixen"? egyébként simán kikapcsolva hagytam a ventilátort az ssd-vel is - hátha nem olvad rá a cuccos az asztalra... vagy hülyeség? Ugy értettem, hogy egy 2.5-es kulso vinyo lenne fixen kivul csatlakoztatva USB-n , igy a belso ventillatort ki lehetne kapcsolni. |
|
|
|
2010 Sep. 08, 08:15:06
|
|
|
Group: Fórumtag Posts: 1 Joined: 2010 Sep. 08. Member No.: 19.354 |
Sziasztok!
Segítséget kérek mert a böngészős felületen nevet és jelszót kér a gép. Esküdni mernék rá hogy nem állítottam be ilyet mert még nem is jártam arra..... Mindig le kiscsávóz a dög. Van valami ötletetek hogyan lehetne megtudni vagy esetleg resetelni a dolgot? |
|
|
|
2010 Sep. 08, 08:59:06
|
|
|
Visszajáró ![]() ![]() Group: Fórumtag Posts: 95 Joined: 2009 Dec. 17. Member No.: 16.963 Lejátszó(k): Xtreamer Daewoo HDD/DVD |
Tök igaz, túlparáztam a dolgot. :]] foxyr-nak is köszönet a hasznos észrevételért (szintén nézegettem ezeket a kártya-sata fordítókat), de szerencsére be tudtam újítani pár kis 4gigás SSD-t szinte ingyen, azt bele is ültettem - már fel is ment rá a jukebox, live!, stb. tau_ba, azt hogy érted, h. "2.5-es kulso vinyot kene betenni fixen"? egyébként simán kikapcsolva hagytam a ventilátort az ssd-vel is - hátha nem olvad rá a cuccos az asztalra... vagy hülyeség? jól veszem ki a párbeszédből, hogy ha belső vinyóm van (500GB) akkor side winder kit esetén is járatni kell a ventillátort? |
|
|
|
2010 Sep. 08, 09:33:14
|
|
|
Visszajáró ![]() ![]() Group: Fórumtag Posts: 72 Joined: 2004 Dec. 05. Member No.: 1.698 |
jobbára csak találgatunk
de ahogy utánaolvastam: abból talán ki lehet indulni, h. a gyárilag sidewinder-rel szerelt xt-ben alapból nincs venti ( Xtreamer with Factory Fitted Sidewinder (No Fan) ) tehát, ha az újfajta, sidewinder-es xt ugyanaz, mint a régi (a hűtéstől eltkintve), és ebben az újban nincs venti, viszont lehet beletenni 2.5-es hdd-t, akkor a régi fajta is mehet csak passzív hűtéssel, hdd-vel a belsejében -------------------- "Catus repentinus repentinum capillum habet."
|
|
|
|
2010 Sep. 08, 18:17:19
|
|
|
Újonc ![]() Group: Fórumtag Posts: 23 Joined: 2009 Nov. 18. From: Budapest Member No.: 16.574 Lejátszó(k): Xtreamer, HTPC, Pioneer DV400 |
Eltört a Xtreamer lába. Letört róla egy kis pöcök és így nem tart. Nincs valakinek felesleges ( olyanra gondolok aki fektetve használja)?
Köszi. OffTopic |
|
|
|
2010 Sep. 08, 19:43:45
|
|
|
Visszajáró ![]() ![]() Group: Fórumtag Posts: 82 Joined: 2008 Mar. 29. Member No.: 13.613 |
|
|
|
|
Yesterday, 05:49
|
|
|
Újonc ![]() Group: Fórumtag Posts: 23 Joined: 2009 Nov. 18. From: Budapest Member No.: 16.574 Lejátszó(k): Xtreamer, HTPC, Pioneer DV400 |
|
|
|
|
Yesterday, 15:05
|
|
![]() Törzsvendég ![]() ![]() ![]() Group: Fórumtag Posts: 102 Joined: 2007 Dec. 06. Member No.: 12.816 |
1. A 2.3.1-ben is volt mar Jukebox, vagy csak a 2.4-esekben?
2. Ma beszereztem egy 500gigas 2.5-es belso vinyot, ugyhogy hamar kiderul mennyire melegedik Sidewinderrel kikapcsolt ventillator mellett. 3. Az mitol fugg, hogy a Jukebox hol tarolja a file-ait? 4. Az Xtreamer forumon Benhur nevu user csinalt egy modot a Jukebox-hoz, mialtal gyorsabban mukodik az egesz. Link a topikhoz: http://forum.xtreamer.net/topic/12645-dts-...120#entry131275 |
|
|
|
Yesterday, 23:03
|
|
|
Lelkes ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Fórumtag Posts: 231 Joined: 2004 May. 14. From: Budapest Member No.: 127 Lejátszó(k): Yamada DVX6600, Xtreamer |
4. Az Xtreamer forumon Benhur nevu user csinalt egy modot a Jukebox-hoz, mialtal gyorsabban mukodik az egesz. Link a topikhoz: http://forum.xtreamer.net/topic/12645-dts-...120#entry131275 Felraktam a benhur féle jboxot, de nekem belefagyott a szkennelésbe egy idő után. Meglátjuk reggelig mi lesz belőle. |
|
|
|
Today, 06:33
|
|
|
Újonc ![]() Group: Fórumtag Posts: 24 Joined: 2010 Apr. 03. Member No.: 18.252 Lejátszó(k): Xtreamer |
|
|
|
|
Today, 06:48
|
|
Nekem gyorsabb lett, a szkennelessel nem volt gond (PC-n keresztul csinaltam). A 2.4-es firm-el viszont nem vagyok kibekulve egyaltalan. Olyan filmek kockasodnak es szaggatnak, amikkel semmi gond nem volt korabban. Raadasul nem adja ki rendesen a digit hangot. Biztos en vagyok bena, de DD/DTS 5.1-re allitva a Digital Out-ot az erositom (Onkyo TX-SR600) csak PCM-nek latja a hangot, es DD/DTS helyett Dolby II-re keveri (optikai kabellelv van osszekotve) . Otlet?
|
|
|
|
Today, 08:53
|
|
|
Visszajáró ![]() ![]() Group: Fórumtag Posts: 95 Joined: 2009 Dec. 17. Member No.: 16.963 Lejátszó(k): Xtreamer Daewoo HDD/DVD |
Nekem gyorsabb lett, a szkennelessel nem volt gond (PC-n keresztul csinaltam). A 2.4-es firm-el viszont nem vagyok kibekulve egyaltalan. Olyan filmek kockasodnak es szaggatnak, amikkel semmi gond nem volt korabban. Raadasul nem adja ki rendesen a digit hangot. Biztos en vagyok bena, de DD/DTS 5.1-re allitva a Digital Out-ot az erositom (Onkyo TX-SR600) csak PCM-nek latja a hangot, es DD/DTS helyett Dolby II-re keveri (optikai kabellelv van osszekotve) . Otlet? nehéz kérdés ez... visszaraktam emergencyvel a 231-est és sokkal jobb lett az internetes stream-ek lejátszási minősége, amik 240-val nézhetetlenül szaggatnak 10Mb-s websávon, azok most alig reccennek párszor (még nem tökéletes de nézhető). Mondjuk érdekes kérdés, hogy míg 1 hónappal ezelőtt az 5Mb-s hozzáférésemhez képest nem lett kétszer jobb. Tehát javított rajta a sávszélesség, de igazából valahol az X belsejében fogy el az erő a stream lejátszáshoz. Ez eléggé bosszantó. Ahogy látom szinte alig pufferel előre egy-egy stream lejátszásakor. Ha megállítom lejátszás közben akkor nem folytatja a letöltést (info gomb), hanem az is megáll, tehát manuálisan sem tudom pufferelésre kényszeríteni. Viszont a 231-ben a Youtube-ot nem mindig játsza és nincs felirat tallózás filmlejátszáskor... Nagyon bosszantó ez nekem, igazából a kettőt kellene valahogy egybegyúrni:) |
|
|
|
Today, 08:55
|
|
|
kérdés: adott egy mkv fájl, 45 perces sorozat epizód 720p-ben. egy adott időpontban (40:10-kor) kiugrik lejátszásból, mindegyik firm esetén. ha újraindítom és 10mp-vel későbbre ugrasztom gond nélkül játszik tovább rendesen.
Mi lehet a gond és van-e rá megoldás? |
|
|
|
Today, 09:04
|
|
|
új firm jelent meg, megy online és direkt letöltéssel is:
Dear all you can perform now online upgrade to the latest official 2.4.1 goto internet--->chk updates Upgrade file Xt mk1 / Sidewinder: http://gator884.hostgator.com/~xtreamer/Xt...eamer_2.4.1.zip Emergency file : coming soon |
|
|
|
Today, 09:04
|
|
|
új firm jelent meg, megy online és direkt letöltéssel is:
Dear all you can perform now online upgrade to the latest official 2.4.1 goto internet--->chk updates Upgrade file Xt mk1 / Sidewinder: http://gator884.hostgator.com/~xtreamer/Xt...eamer_2.4.1.zip Emergency file : coming soon bocs a duplázásért:) a fejlesztési listát átnézve jelentős dolgokat javítottak és raktak bele újakat is (pl felirat online lejátszás közben!) This post has been edited by HiDeFerco: Today, 09:10 |
|
|
|
Today, 09:53
|
|
|
Lelkes ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Fórumtag Posts: 231 Joined: 2004 May. 14. From: Budapest Member No.: 127 Lejátszó(k): Yamada DVX6600, Xtreamer |
javítások, új cuccok a 2.4.1-ben:
Release Note FW Ver2.4.1 (from Ver2.4.0) New Features: 1. Full control functionality (like media library) for online playback - Now user can see full info, can skip +30 Sec/+3 min (http only), can zoom dynamically or can use subtitle for online playback Improvement: 1. DTS5.1 and Dolby Digital can be supported SPDIF audio output without "HDMI AUDIO" Setting - Example Audio HDMI Audio Digital Output SPDIF output DTS5.1 ON DTS/Dolby TrueHD/DolbyD+ DTS Dolby Digital5.1 ON DTS/Dolby TrueHD/DolbyD+ Dolby Digital 2. Resume playback control function added - From “Settings->Playback->Resume Play” user can choose “Never/Ask Me/Always” - “Never”-> Never resume playback, “Ask Me”-> Will ask for Resume playback, “Always” -> will always resume playback without asking 3. Now “Auto Upgrade” function will work for both “/sda” and “/sda1” 4. Default DNS changed to 8.8.8.8 (Google DNS) to improve YouTube streaming [Note: to get new DNS effective must do “Restore Default” after Firmware upgrade] 5. HDMI compatibility (for pink display and noise and etc) - Please change “Settings->HDMI Compatibility Set” and “Settings->HDMI Chroma Sub-Sampling Set” values 6. “Setting->System->Lock Folder Displaying” changed to “Setting->System->Hide Locked Folder->Yes/No” 7. Internet channels updated and replaced missing images 8. 180 Minutes (3 hour), 240 Minutes (4 hour) and 300 Minutes (5 hour) values added to Power Off Timer Bugs fixed: 1. Spindown function always on if spindown set off and reboot 2. Fan speed value for Medium has been reduced as it caused noise (for Xtreamer Pro only) 3. Manual setting of Fan Speed don’t works (for Xtreamer Pro only) 4. Some “Smi” subtitle can’t detect in multi lingual subtitle 5. During playback MKV file with external subtitle (SSA or AAS) if “Next” button pressed, system crashes 6. Internal subtitle can’t display correctly in subtitle popup menu 7. “HDMI auto-> off” remains on after reboot 8. Fan speed manual setting default value jumps to 130 from 100 when “Down” button pressed and can’t set below 130 9. Flac file including cover art can’t play (can only play for the first time) |
|
|
|
Today, 10:02
|
|
Ugy nez ki a fenti digit hang problemamat megoldja az uj fw. Hazaerek kiprobalom.
This post has been edited by tau_ba: Today, 10:20 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Lo-Fi Version | Time is now: 2010 Sep. 10., 13:42:42 |