Panasonic DMR-EH55, Pana dvd-író, és játékos egyben |
![]() ![]() |
Panasonic DMR-EH55, Pana dvd-író, és játékos egyben |
2008 Mar. 19, 12:34:12
|
|
|
Group: Fórumtag Posts: 1 Joined: 2008 Mar. 19. Member No.: 13.563 Lejátszó(k): Panasonic S-47 és Panasonic DMR-EH55 |
Sziasztok
Végig olvastam a forumot és sok hasznos dolgot találtam amire nem is gondoltam pedig elég rég meg van már a játékos. De gondoltam megosztok veletek egy két trüköt amit én divx lejátszáshoz alkmazok. A DVD-R ha irok divx-et és nincs annyi hogy meg teljen a lemez akkor mindig több mentesnek írom és igy adig tudok rá írni amig meg nem telik, és a Pana gyönyürüen olvassa és nem reklomál.A DVD-RW-re van egy ötletem amit az egyik kollégámtól hallotam Ő esküszik rá én még nem probáltam de fogom. Az ötlet a következö ha a számitógépes dvd-írod támogatja az újarírható lemez dvd-rom ként való meg írását akkor elvileg a készülék ugy veszi mintha sima DVD-R lenne és mehet rá a divx film és nem lesz vele gondja. Majd kiprobálom és leírom a tapasztalatokat ha valkit érdekel. |
|
|
|
2008 Apr. 29, 10:10:37
|
|
|
Group: Fórumtag Posts: 4 Joined: 2007 May. 06. Member No.: 11.419 |
A merevlemezt, hogy lehet rendesen(!) leformázni? Amit a menüben szereplő formázás címszó alatt csinál az minden csak nem formázás, kb. 10 másodperc alatt végez.
|
|
|
|
2008 Apr. 29, 10:14:44
|
|
![]() Játékos Szakértő Group: Moderátorok Posts: 2.393 Joined: 2005 Jan. 28. From: Üröm/Budapest Member No.: 3.195 Lejátszó(k): Cyberhome 635-NAv3_beta; Hyundai MBox R3150S; HTPC-Gbpvr-1.2.13 dvszerviz.uw.hu apacer.mpeg4-players.info apacer@mpeg4-players.info apacer.uw.hu apacer@uw.hu |
A merevlemezt, hogy lehet rendesen(!) leformázni? Amit a menüben szereplő formázás címszó alatt csinál az minden csak nem formázás, kb. 10 másodperc alatt végez. Pedig meg kell elégedned ezzel! Ha PC-vel hozzányúlsz - lehet, hogy többé már nem ismeri fel! -------------------- ... én tudatlan vagyok, és csak kérdezek!!
|
|
|
|
2008 Apr. 29, 11:18:46
|
|
|
|
|
|
|
2008 Apr. 30, 20:01:26
|
|
|
Újonc ![]() Group: Fórumtag Posts: 21 Joined: 2005 Feb. 25. Member No.: 3.590 |
Viszont ez nem megoldás arra a problémára, hogy van egy pont ahol a felvételek akadoznak, kockásodnak. Biztos, hogy a winyó a hibás? Honnan tudhatod vakon egy random elérésű adathordozónál, hogy mikor melyik részére kerül a felvétel? Én is észrevettem ilyen akadást és kockázást és csak akkor nyugodtam meg, amikor láttam, hogy a leadott tévéműsorban volt ilyen hiba. A múlt szombati esti főműsorokban (A Társulat, A kiválasztott) elég durva hibák voltak a leadott anyagban. Ha nem láttam volna élőben, most biztos a szívbaj kerülgetne, hogy egyszerre 2 felvevőm winyója is bekrepált. This post has been edited by YvsMad: 2008 Apr. 30, 20:04:38 |
|
|
|
2008 May. 03, 08:22:40
|
|
|
Biztos, hogy a winyó a hibás? Honnan tudhatod vakon egy random elérésű adathordozónál, hogy mikor melyik részére kerül a felvétel? Én is észrevettem ilyen akadást és kockázást és csak akkor nyugodtam meg, amikor láttam, hogy a leadott tévéműsorban volt ilyen hiba. A múlt szombati esti főműsorokban (A Társulat, A kiválasztott) elég durva hibák voltak a leadott anyagban. Ha nem láttam volna élőben, most biztos a szívbaj kerülgetne, hogy egyszerre 2 felvevőm winyója is bekrepált. Szinte 100%, mert több műsornál is előfordult. Kb. 20 órai felvétel van a vinyón, és utána jelentkezik. Szvsz amíg lehet "sorban" vesz fel, és nem random. |
|
|
|
2008 May. 03, 12:51:48
|
|
|
Újonc ![]() Group: Fórumtag Posts: 21 Joined: 2005 Feb. 25. Member No.: 3.590 |
Szinte 100%, mert több műsornál is előfordult. Kb. 20 órai felvétel van a vinyón, és utána jelentkezik. Szvsz amíg lehet "sorban" vesz fel, és nem random. Akkor te még nem láttál fragmentált HDD-t. Mindig a legelső üres helyre vesz. Ha kitörölsz egy műsort vagy kivágsz valamit egy műsorből, annak a helyére vesz először. Mivel nincs a felvevőn töredezettség-mentesítés, nem tudhatod, hogy melyik műsor melyik részét hova veszi. A 20 óra is attól függ, hogy milyen minőségben veszel rá. Ha többfélét is használsz a HDD-n, akkor az mégtovább bonyolítja a helyzetet. Logika szerint a HDD-nek a leggyakrabban írott-olvasott része romlik el először, amit az általad említett többszöri formázás után éppen a lemez eleje lenne, nem a közepe/második fele. Ettől függetlenül persze nem zárható ki a HDD hiba, de mint már írtam, a leadott műsorok is szoktak hibát tartalmazni. Ha gondolod, cseréld vagy cseréltesd ki a HDD-t, aztán meglátod, hogy változott-e valami. |
|
|
|
2009 Oct. 08, 16:20:46
|
|
|
Újonc ![]() Group: Fórumtag Posts: 15 Joined: 2007 May. 22. Member No.: 11.532 |
Sziasztok!Egy kis segítségre lenne szükségem,találtam egy helyen DMR-EH56-os hdd-s felvevőt,aminek a lemezes része meghalt,a felvevő része jó,kb13000.-lenne az ára,megéri....???Yamada-m is van ,igazság szerint csak felvételre használnám.
|
|
|
|
2009 Oct. 24, 19:22:24
|
|
|
Group: Fórumtag Posts: 3 Joined: 2006 Dec. 21. Member No.: 10.113 |
Sziasztok!
Egy segítséget szeretnék kérni. Van egy EH-55-ösöm, amire most vettem fel egy külső videóról filmet. A felvétel egy darabig rendesen ment, de nem tudtam leállítani, se stop, se pause, semmi gomb nem segített. Pár másodpercig kiírta, hogy "Hold", aztán elindult tovább a felvétel. Se kikapcsolni nem tudtam, semmi gombra nem reagált. Így maradt a "megoldás" kihúztam, visszadugtam. Azóta az állapot: kiírja helyesen az időt, de bármilyen gombot megnyomok: kiírja, hogy HOLD, és kész, semmi nem történik. Se a leírásban szereplő reset, semmi nem segít. Van valami ötletetek, mi lehet a gond, és mit lehet tenni? |
|
|
|
2010 Feb. 01, 16:48:44
|
|
|
Group: Fórumtag Posts: 2 Joined: 2005 Nov. 14. Member No.: 5.736 Lejátszó(k): Yamada Chili DVD-7200 XCU |
Sziasztok!
Nekem is segítség kellene, igaz DMR-EH50-esről van szó. Valamit buheráltam a menübe, és sikerült átállítanom. Most nem akar a távirányítóval foglalkozni, azt írja ki rá ha valamit megnyomok rajta, hogy 'remote control dvd1" |
|
|
|
| AdBot |
|
![]() Powered by Google |
|
|
|
|
![]() ![]() |
|