IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Forum Rules Fórum szabályzat
10 Pages V  « < 8 9 10  
Reply to this topicStart new topic
Panasonic DMR-EH55, Pana dvd-író, és játékos egyben
Rating 1 V
bodazo
post 2008 Mar. 19, 12:34:12
Post #271

Group: Fórumtag
Member No.: 13.563

Lejátszó(k):
Panasonic S-47 és Panasonic DMR-EH55

Sziasztok

Végig olvastam a forumot és sok hasznos dolgot találtam amire nem is gondoltam pedig elég rég meg van már a játékos. De gondoltam megosztok veletek egy két trüköt amit én divx lejátszáshoz alkmazok. A DVD-R ha irok divx-et és nincs annyi hogy meg teljen a lemez akkor mindig több mentesnek írom és igy adig tudok rá írni amig meg nem telik, és a Pana gyönyürüen olvassa és nem reklomál.A DVD-RW-re van egy ötletem amit az egyik kollégámtól hallotam Ő esküszik rá én még nem probáltam de fogom. Az ötlet a következö ha a számitógépes dvd-írod támogatja az újarírható lemez dvd-rom ként való meg írását akkor elvileg a készülék ugy veszi mintha sima DVD-R lenne és mehet rá a divx film és nem lesz vele gondja. Majd kiprobálom és leírom a tapasztalatokat ha valkit érdekel.
Go to the top of the page

+Quote Post
fegaf
post 2008 Apr. 29, 10:10:37
Post #272

Member No.: 11.419

A merevlemezt, hogy lehet rendesen(!) leformázni? Amit a menüben szereplő formázás címszó alatt csinál az minden csak nem formázás, kb. 10 másodperc alatt végez. reclamao.gif

+Quote Post
Apacer
post 2008 Apr. 29, 10:14:44
Post #273

Játékos Szakértő
Group Icon

Group: Moderátorok
From: Üröm/Budapest
Member No.: 3.195

Lejátszó(k):
Cyberhome 635-NAv3_beta;
Hyundai MBox R3150S;
HTPC-Gbpvr-1.2.13
dvszerviz.uw.hu
apacer.mpeg4-players.info
apacer@mpeg4-players.info
apacer.uw.hu
apacer@uw.hu

IDÉZET(fegaf @ 2008 Apr. 29, 10:10:37) *
A merevlemezt, hogy lehet rendesen(!) leformázni? Amit a menüben szereplő formázás címszó alatt csinál az minden csak nem formázás, kb. 10 másodperc alatt végez. reclamao.gif

Pedig meg kell elégedned ezzel!
Ha PC-vel hozzányúlsz - lehet, hogy többé már nem ismeri fel!

--------------------
... én tudatlan vagyok, és csak kérdezek!!

+Quote Post
fegaf
post 2008 Apr. 29, 11:18:46
Post #274

IDÉZET(Apacer @ 2008 Apr. 29, 11:14:44) *
Pedig meg kell elégedned ezzel!
Ha PC-vel hozzányúlsz - lehet, hogy többé már nem ismeri fel!

Viszont ez nem megoldás arra a problémára, hogy van egy pont ahol a felvételek akadoznak, kockásodnak. mad.gif

+Quote Post
YvsMad
post 2008 Apr. 30, 20:01:26
Post #275

Újonc
*

Member No.: 3.590

IDÉZET(fegaf @ 2008 Apr. 29, 11:18:46) *
Viszont ez nem megoldás arra a problémára, hogy van egy pont ahol a felvételek akadoznak, kockásodnak. mad.gif

Biztos, hogy a winyó a hibás? Honnan tudhatod vakon egy random elérésű adathordozónál, hogy mikor melyik részére kerül a felvétel?
Én is észrevettem ilyen akadást és kockázást és csak akkor nyugodtam meg, amikor láttam, hogy a leadott tévéműsorban volt ilyen hiba.
A múlt szombati esti főműsorokban (A Társulat, A kiválasztott) elég durva hibák voltak a leadott anyagban. Ha nem láttam volna élőben, most biztos a szívbaj kerülgetne, hogy egyszerre 2 felvevőm winyója is bekrepált.

This post has been edited by YvsMad: 2008 Apr. 30, 20:04:38

+Quote Post
fegaf
post 2008 May. 03, 08:22:40
Post #276

IDÉZET(YvsMad @ 2008 Apr. 30, 21:01:26) *
Biztos, hogy a winyó a hibás? Honnan tudhatod vakon egy random elérésű adathordozónál, hogy mikor melyik részére kerül a felvétel?
Én is észrevettem ilyen akadást és kockázást és csak akkor nyugodtam meg, amikor láttam, hogy a leadott tévéműsorban volt ilyen hiba.
A múlt szombati esti főműsorokban (A Társulat, A kiválasztott) elég durva hibák voltak a leadott anyagban. Ha nem láttam volna élőben, most biztos a szívbaj kerülgetne, hogy egyszerre 2 felvevőm winyója is bekrepált.

Szinte 100%, mert több műsornál is előfordult. Kb. 20 órai felvétel van a vinyón, és utána jelentkezik. Szvsz amíg lehet "sorban" vesz fel, és nem random.

+Quote Post
YvsMad
post 2008 May. 03, 12:51:48
Post #277

Újonc
*

Member No.: 3.590

IDÉZET(fegaf @ 2008 May. 03, 09:22:40) *
Szinte 100%, mert több műsornál is előfordult. Kb. 20 órai felvétel van a vinyón, és utána jelentkezik. Szvsz amíg lehet "sorban" vesz fel, és nem random.

Akkor te még nem láttál fragmentált HDD-t. Mindig a legelső üres helyre vesz. Ha kitörölsz egy műsort vagy kivágsz valamit egy műsorből, annak a helyére vesz először. Mivel nincs a felvevőn töredezettség-mentesítés, nem tudhatod, hogy melyik műsor melyik részét hova veszi. A 20 óra is attól függ, hogy milyen minőségben veszel rá. Ha többfélét is használsz a HDD-n, akkor az mégtovább bonyolítja a helyzetet. Logika szerint a HDD-nek a leggyakrabban írott-olvasott része romlik el először, amit az általad említett többszöri formázás után éppen a lemez eleje lenne, nem a közepe/második fele.
Ettől függetlenül persze nem zárható ki a HDD hiba, de mint már írtam, a leadott műsorok is szoktak hibát tartalmazni.
Ha gondolod, cseréld vagy cseréltesd ki a HDD-t, aztán meglátod, hogy változott-e valami.

+Quote Post
coco
post 2009 Oct. 08, 16:20:46
Post #278

Újonc
*

Member No.: 11.532

Sziasztok!Egy kis segítségre lenne szükségem,találtam egy helyen DMR-EH56-os hdd-s felvevőt,aminek a lemezes része meghalt,a felvevő része jó,kb13000.-lenne az ára,megéri....???Yamada-m is van ,igazság szerint csak felvételre használnám.

+Quote Post
reavius
post 2009 Oct. 24, 19:22:24
Post #279

Member No.: 10.113

Sziasztok!

Egy segítséget szeretnék kérni.
Van egy EH-55-ösöm, amire most vettem fel egy külső videóról filmet.
A felvétel egy darabig rendesen ment, de nem tudtam leállítani, se stop, se pause, semmi gomb nem segített.
Pár másodpercig kiírta, hogy "Hold", aztán elindult tovább a felvétel.

Se kikapcsolni nem tudtam, semmi gombra nem reagált.
Így maradt a "megoldás" kihúztam, visszadugtam.

Azóta az állapot: kiírja helyesen az időt, de bármilyen gombot megnyomok: kiírja, hogy HOLD, és kész, semmi nem történik.
Se a leírásban szereplő reset, semmi nem segít.

Van valami ötletetek, mi lehet a gond, és mit lehet tenni?

+Quote Post
VonalZoo
post 2010 Feb. 01, 16:48:44
Post #280

Member No.: 5.736

Lejátszó(k):
Yamada Chili DVD-7200 XCU

Sziasztok!
Nekem is segítség kellene, igaz DMR-EH50-esről van szó. Valamit buheráltam a menübe, és sikerült átállítanom. Most nem akar a távirányítóval foglalkozni, azt írja ki rá ha valamit megnyomok rajta, hogy 'remote control dvd1"

+Quote Post
AdBot